Lebegő Kövek - Gera Noémi ékszerkiállítása - Ezüstház Ékszergaléria (Pécs, Király u. 8.)

Lebegő Kövek - Gera Noémi ékszerkiállítása - Ezüstház Ékszergaléria (Pécs, Király u. 8.)

Lebegő Kövek
“Mit akar ez jelenteni? Nem jelent semmit, mert a misztérium nem mást jelent, mint az ismeretlent.” René Magritte

Magritte a festészetet használta arra, hogy láthatóvá tegye a gondolatot, aminek erejével uraljunk mind a láthatót, mind a láthatatlant.
Mostani munkáimban sziklarészletek beemelésével és a hozzájuk társított anyagok segítségével szeretném a nem láthatót érzékeltetni, megmutatni, kiemelni, átírni. Ezek persze a bennem lévő gondolatok, viszonyulások és érzések arról, amit beleálmodtam a szemünkkel érzékelhetőbe, a láthatóba.
Ékszerekkel teszem, amiket imádok a bőrömön viselni, hozzáérni az anyagokhoz. Szemlélődve elnézem, ahogy továbbépít az ékszer dimenziója, én pedig feltérképezem mozgásommal a tárgy végtelen látványát.
Mitől válik a szikla felhővé, vízzé, mitől rémisztő és mitől felfoghatatlan? Mitől lépi át a saját határait? Hogy válik különböző történetek díszletévé? Hogyan dimenzionálja át a saját viszonyulásunkat és hogyan érik hatalmas sziklaszirtté a fejünkben?

A lebegő szikla képe van hogy félelmetesen lenyom és van, hogy izgalmasan betolakszik az intimitásomba és jól meg kell néznem, hogy hatalmas csattanással a vízbe zuhanjon.
Lehet hogy így / ott még félelmetesebb, még ismeretlenebb?
Addig nézem, míg apró darabokra töröm és köszönöm a víznek itt bennem, hogy lágyan elmossa miután minden részletét befogadtam és elfogadtam. Ahogy törik szét, látom a belsejét és meglepődöm a kimunkált részleteken. Hisz én hoztam létre. Az én fantáziám. Szép. De van hogy nem. Elengedem.

Megtekinthető június 24-ig 10-18 óra között


A kiállítás megtekintése ingyenes.

 

https://www.facebook.com/events/245883192635503/

Megosztom:     FacebookFacebook Nyomtatóbarát verzióNyomtatóbarát verzió


< vissza a programokhoz

HOZZÁSZÓLÁSOK


AJÁNLÓ - további programok a kategóriában

Jelenleg nincs program a választott kategóriában () az adatbázisunkban.